kiadó és produceri iroda

Kovalyk, Uršuľa: A műlovarnő

Megjelent a neves kortárs szerző kötetének e-book-változata kétféle könyolvasóra optimalizálva, Vályi Horváth Erika fordításában. Kiadója az ANIMA Társaság.

A nyomtatott kiadás címlapja

Kovalyk, Uršuľa: A műlovarnő

ISBN 978-80-972719-4-7 | A könyv eseményei a rendszerváltás idejének szürke hétköznapjaiban játszódnak Csehszlovákiában, egy gyermek szemén keresztül mutatják be a kort, amelyben mindennaposak az elbocsátások, egyesek nem eléggé hűek a rendszerhez, alig kapni valamit, a nyugati termékekhez csak a kiváltságosok juthatnak hozzá. Az átlagember szürke panellakásokban lakik, a határon úgy csempészik át Magyarországról az almaillatú szappant és a FA-dezodort. Gyakran járnak a rokonokhoz Magyarországra, ahol falják az ízes lángost, és a népi demokrácia karikírozásaként Hofi Gézát hallgatják.
A regény főhőse Karolina, aki a bársonyos forradalmat megelőző érát tartja élete legsikeresebb időszakának. A magányos kislányt egyedülálló anyja és magyar nagyanyja neveli. “Nem tudom, ki az apám. Talán még anya sem tudja. Nem ismertem a nagyapámat sem. Nem volt se bátyám, se nagybácsim. A családunkban normális esetben nem fordultak elő férfiak. Csak férfivendégek. Például a szomszéd az ötödikről. Aki lejárt römizni.” A regény a női lét különböző aspektusait tárja az olvasó elé hol könnyed, hol súlyosan fájdalmas szövegekben, a születéstől a halálig.

Az elektronikus könyv MOBI változata ingyenesen letölthető ezen a linken.

Az elektronikus könyv EPUB változata ingyenesen letölthető ezen a linken.

A kötet elektronikus változatának megjelenését és a díjtalan hozzáférést 2018. évi programjában támogatta: Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín

Előző

Kiállítás Nagy József munkáiból

Következő

Sok sikert a mesejátékom szereplőinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén