A mozgás mestersége - DVD video formában is...A közelmúltban jelent meg A mozgás mestersége című kötet a 70 éves Quittner János koreográfus, rendező életútjáról. A fejezetek az életpálya jelentős állomásait követik. A kötet műfaja vallomás és interjú keveréke, gazdagon megtűzdelve fotódokumentumokkal. Vereknyétől Melbourne-ig, onnan Dunaszigetig követhetjük végig egy alkotó élet örömeit és gyötrelmeit, sikereit és kudarcait, vele együtt a kort, amelyben ez a pálya kibontakozásnak indult, illetve megrekedt, hogy máshol és másképpen teljesedjék ki.
A kötet lényegi része Quittner János disszidálását, az Ausztráliában töltött éveket öleli föl, hiszen ez az az életszakasz, amelyről eddig a legkevesebbet tudtuk.
Az Ausztráliában rendezett nagyszabású műsorok keletkezésének folyamatába éppúgy bepillantást enged az alkotó, ahogy a mindennapi életbe, az ausztrál magatartásba és életformába, annak sokszínűségébe is.
Vallomásai a táncról, barátairól, tanítványairól, mestereiről a szeretet, tisztelet és összetartozás családmelegével tűnnek fel.
A pozsonyi Microgramma kiadó által megjelentetett kötetet Haraszti Gyula publicista szerkesztette.

A kötet kiadásával egy időben portréfilm is készült Quittner Jánosról, amelyben ízesen meséli el a fentieket. Rövidesen sorra kerül nyilvános bemutatása is, ezt követően műsorára tűzi majd a Szlovákiai Magyar Interaktív Televízió (www.televizio.sk)

A kötet az AnimaPortál és a Televízió honlapja útján is megrendelhető. Remélhetőleg a jobb könyvesboltok is forgalmazzák majd.