kiadó és produceri iroda

A székirodalom Galántán

A székirodalom először vándorol Galántára! December 14-én (kedden) este 18:00-kor az M-Klub ad otthont Bíró Szabolcs Sub Rosa és a frissen megjelenő Az ötödik parancsolat c. könyvek bemutatójának. A helyszínen vetítéssel egybekötött író-olvasó találkozó részesei lehetnek a látogatók, ahol nem csak a két könyvről lesz szó, hanem a szerző a Templomos Lovagrendről és a középkori, vallásközpontú világról is kiselőadást tart. Az est háziasszonya Póda Erzsébet író, lektor, publicista.

Előző

MISLAY EDIT írása: Csupa főszerep

Következő

Picur királyfi és Ráró

 1. Dr.Peťovský Pál

  …..a vallásközpontú , ,, középkori,, világ és a sötét középkor c. megbélyegzés valahogy nem fér össze. Ha valaki vallásközpontúként hirdeti a középkor világát, minden bizonnyal Isten-hívő ember – ha azonban sötétnek látja a középkort- nyilván istentagadó,ateista, vagy egyenesen sátánközpontú a világnézete.

  Nyilvánvaló, hogy a középkor évszázadai nem voltak tökéletesek, mint ahogy az egyházak sem voltak tökéletesek- mivel nem Jézus tanÍtásán- a szeretetvalláson, erőszakmentességen – alapultak, hanem a Biblián A Biblián, mely egy, a 4. században a niceai zsinaton szerkesztet könyv – ami miatt a keresztyénségböl- egy judeo-kerszténység lett , teletűzdelve a ,,kereszténység,, tanait a judaizmus hittételeivel és tévhiteivel, elsősorban a bosszúálló, haragos és büntető isten tévhitével- mely homlokegyenest ellenkezett Jézus Istenközpontú tanításával: a SZERETŐ ÉS MEGBOCSÁjTÓ ISTENRŐL , s ennek mintájára a SZERETŐ ÉS MEGBOCSÁJTÓ EMBERRŐL.
  Az elvilágosiadott egház tehát a szeretetet hirdette, Jézus tanításait azonban a Biblia alapján tette, és a judaizmuson nevelkedett ,,szent,, Pál és a judaizmus más tételei alapján- s ha figyelembe vesszük, hogy a háttérben az egész középkoron végigvonulnak az uzsorások mesterkedései , érdekközpontú hitelei és uzsorakamatai- könnyen találunk párhuzamot a 21. század és a közŕpkor eseméynei között- gazdasági , pénzügyi válságok és véres fegyveres konfliktusok képében- melyeket mindkét korszakban a sötétben mesterkedő kapzsi uzsorások gátlástalan meggazdagodási vágya- a tóra és talmud farizeusi útmutatásai alapján- valósítanak meg.
  Így a vallásközpontú középkorban, bármennyire is történtek kísérletek ISTEN ORSZÁGÁNAK MEGVALÓSÍTÁSÁBAN – /Árpádházi királyainknak köszönhetöen a MAGYAR KIRÁLYSÁGBAN is – erőszakos halálukkal e törekvések azonban meghiúsultak/- s a SZAKRÁLIS EURÓPA helyett a közékorban is – úgy mint most is – csak az Uzsorások Európája jöhetett létre….
  A jelen időben az EU- nak nevezett Európában megvalósult két évezred véres háborúi után az egyesült uzsorások álma, mellyel – minden látszat és a részükről folytatott hangos propaganda ellenére – Európa legsötétebb, ateista korszakába lépett , a sátán és annak választott népének közös alkotásaként és nagy örömére.

  Nem kell azonban félnünk – a háttérben, a mélyben és a magasságban ott munkálkodik Isten akarata, s az ő VÁLASZTOTT NÉPE – mely egész bizonnyal nem egy etnikum – hogy megvalósuljon Isten terve, A MENNYEK ORSZÁGA, A FÖLDI MENNYORSZÁG . Itt Európában, s az egész Földgömbön egyaránt.

  dr.Peťovský Pál 2011. január 2. -án

 2. Lajos

  Ekkora marhaságot mint ez a Peťovský féle hozzászólás mutogatni kéne okulásul…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén