2010. november 15-én, hétfőn 17 órakor elindul az első szlovákiai magyar interaktív TELEVÍZIÓ adása az interneten, az ANIMA Társaság fenntartásában, az AnimaPortál médiájaként. Az élő adások, felvételek, gyermekműsorok programja megtalálható hétfő reggeltől az oldalon, amelyet több portálról is elérhetnek nézőink, illetve közvetlenül a www.televizio.sk címen. Várjuk Önöket a számítógépképernyők elé!

A Televíziót a hiány hívta életre: kevés az olyan mértékadó fórumunk, ahonnan saját kultúránkról, eredményeinkről megfelelő minőségben, terjedelemben tájékozódhatnánk. Nincs olyan országos médiánk, ahol cenzúra és öncenzúra nélkül megmutathatnánk jelentős kulturális örökségünket, virágzó szellemi műhelyeinket és értékteremtő alkotóinkat, hogy utódaink elé erőteljes és felkészült egyéniségeket állíthassunk példaképként.
Szerencsére a technika fejlődése lehetővé teszi, hogy a szlovákiai korlátozó rendelkezések ellenére legalább az internet által megmutathassuk gazdagságunkat, véleményt mondhassunk, láttassunk és megláttassunk értéket, hibát, lehetőséget és jövőt.
A világháló elviszi hírünket, életünket a nagyvilágba, így remélhetőleg végre olyan képet festhetünk magunkról, amilyenek valójában vagyunk: sikereinket, gondjainkat egyaránt a világ  elé tárhatjuk.
Legyenek társaink ennek az új lehetőségnek a kiaknázásában!
 
Haraszti Gyula műszaki igazgató
Haraszti Mária műsorigazgató